Najčešća pitanja

P: Da li prodajete seme ili odraslu biljku mesožderku?
O: U našoj prodaji se nalazi i seme i odrasla biljka mesožderka (muholovka).

P: Koliko dugo Žderka mesožderka živi?
O: Žderka može živeti godinama, kao i sve druge biljke, naravno pod uslovom da je pravilno negujete – da joj obezbedite puno sunca i da je zalivate destilovanom vodom. Vremenom, glavna biljka pored sebe kreira nove male biljke, tako da ćete, uz pravilnu negu, vašu Žderku i umnožiti 🙂

P: Da li me Žderka (muholovka) može povrediti ako stavim prst u zamku? Ili moje dete ili mog kućnog ljubimca?
O: Žderke su jako nežne i delikatne biljke. „Bodlje“ koje vidite na svakoj zamci su vrlo nežne i savitljive i uopšte ne bodu. Takodje, Žderka ne luči nikakvu kiselinu koja Vas može povrediti. Vi, Vaše dete ili kućni ljubimac ste čak mnogo veća opasnost za samu biljku, nego ona za Vas. Listove/zamke možete vrlo lako oštetiti malo jačim pritiskom prstima, a naročito ih lako mogu oštetiti vaši kućni ljubimci. Ako nam ne verujete da je muholovka bezopasna, pogledajte sta se desi kada stavite prstu u zamku.

P: Koliko velika može porasti biljka mesožderka?
O: Biljke mesožderke koje mi prodajemo su potpuno odrasle biljke starosti 4 godine. Odrasle mesožderke su inace mnogo manje nego sto većina ljudi misli, prodaju se u saksijama prečnika 9cm i ne dostižu veličine kojima ih predstavljaju u filmovima i crtanim filmovima.

U oglasima se mogu naći i mladje biljke za prodaju, starosti 1-2 godine, ali su one manje po veličini, samim tim i osetljivije i zahtevaju mnogo više pažnje i znanja. Žderke mesožderke prodajemo u saksijama prečnika 9cm, još jednom napominjemo, kao potpuno odrasle biljke.

P: Čemu ova biljka služi? 🙂
O: Kao i sve kućne biljke, i ova biljka je lepa i dekorativna, a plus je i neobična, a i povremeno će Vas rešiti poneke dosadne mušice. Nema puno biljaka koje reaguju na dodir, zar ne? 🙂

P: Kako mogu kupiti Žderku mesožderku?
O: Možete je kupiti poručivanjem preko naše Žderka mesožderka web prodavnice.